Colegii noştii, av. dr. Mihai David şi av. dr. Daniel Nițu - formatori în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii

04 decembrie 2017

În cadrul programului Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor Coduri, colegii noştri, lect.dr. Mihai David şi lect.dr. Daniel Niţu au participat la mai multe conferinţe, în calitate de formatori.

Astfel, Mihai David a susţinut mai multe conferinţe la Institutul Naţional al Magistraturii din Bucureşti, după cum urmează:
- Probleme practice privind rezoluțiunea și rezilierea în noul Cod civil, respectiv Chestiuni controversate privind regulile de publicitate imobiliară (25- 26 septembrie 2017)
- Impreviziunea și posibilitatea adaptării contractului (2 octombrie 2017)
- Daunele interese în noul Cod civil (17 octombrie 2017).


Daniel Niţu a susţinut, de asemenea, în perioada 11 – 12 septembrie 2017 o serie de conferinţe pe teme de actualitate în materia dreptului penal şi procesual penal: Jurisprudenţa Înaltei Curți de Casație și Justiție ulterior Deciziei Curții Constituționale nr. 265. Interpretarea sintagmei „aceeaşi cauză”. Studiu de caz – liberarea condiţionată, reabilitarea, respectiv Probleme actuale privind confiscarea. Transpunerea Directivei 42. Evaziunea fiscală şi spălarea de bani. Acord de recunoaştere a vinovăţiei

În perioada imediat următoare (11 – 12 decembrie 2017), Daniel Niţu va mai susţine trei conferinţe în Aula Institutului:
- în 11 decembrie: Deciziile CJUE în materia principiului ne bis in idem. Cristalizarea unei jurisprudențe sau o practică inconsecventă? şi, respectiv, Eroarea în reglementarea noului Cod penal. Aspecte punctuale
- în 12 decembrie, împreună cu doamna procuror Alexandra Şinc de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Probleme din practica judiciară privind tratamentul sancționator al pluralității de infracțiuni, respectiv Probleme din practica judiciară privind tratamentul sancționator în cauzele cu minori, liberarea condiționată și reabilitarea.

Conferinţele pot fi urmărite în timp real accesând pagina Institutului Naţional al Magistraturii, respectiv înregistrate din reţeaua instanţelor şi parchetelor sau accesând pagina youtube a Institutului.