Anastasiu Crisu este noul Avocat al Poporului

22 ianuarie 2013

Comisiile juridice ale celor doua Camere ale Parlamentului au validat propunerea PSD pentru functia de Avocat al Poporului in persoana lui Anastasiu Crisu, care a obtinut 20 de voturi la finalul audierii.
De asemenea, fostul senator Peter Eckstein Kovacs, propus de UDMR, pentru pozitia de Avocat al Poporului a obtinut 5 voturi favorabile, in timp ce Gheorghe Iancu, sustinut de PDL, dupa ce a mai ocupat aceasta functie, a obtinut doar trei voturi favorabile.
Plenul celor doua Camere ale Parlamentului va decide marti numirea noului Avocat al Poporului, subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei.
Premierul Victor Ponta a declarat ca le va scrie oficial liderilor PDL si UDMR, Vasile Blaga si Kelemen Hunor, pentru a avea o intalnire in cel mai scurt timp privind un acord intre principalele forte reprezentate in Parlament legat de numirea Avocatului Poporului. El a precizat ca, in acest fel, Romania va avea ca Avocat al Poporului o persoana independenta, care sa reprezinte toate elementele de transparenta, independenta, impartialitate necesare pentru ocuparea acestei functii.

Sursa: Curierul Judiciar (Mediafax)