Soluţie favorabilă obţinută de SCA ”IORDĂCHESCU ȘI ASOCIAŢII” privind stabilizarea cursului valutar CHF-LEU la nivelul celui de la momentul semnării contractului de credit

20 martie 2017

SCA ”IORDĂCHESCU ȘI ASOCIAŢII” a obţinut o soluţie favorabilă într-un litigiu având ca obiect constatarea caracterului abuziv al unor clauze din contractul de credit încheiat de clienta noastră cu o instituție bancară.
Clienta contractase în anul 2007 un credit în franci elveţieni în cuantum de 180.000 CHF. Ca urmare a aprecierii excesive a francului elveţian faţă de leu, nivelul ratelor percepute clientei ajunseseră la cca 4.000 lei/lună. Curtea de Apel Cluj a dispus stabilizarea cursului CHF-LEU la nivelul celui de la momentul semnării contractului (1 CHF = 2,02 LEI), ceea ce a condus la înjumătăţirea ratelor lunare.
Hotărârea Curţii de Apel Cluj a rămas definitivă ca urmare a respingerii de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recursului formulat de către instituția bancară ca inadmisibil.
Asistența juridică și reprezentarea clientei a fost asigurată de o echipă din cadrul SCA ”IORDĂCHESCU ȘI ASOCIAȚII” coordonată de avocat Emilia Ruge.